X

Euro Shop Elfstedenronde Cyclo

22.06.2019

Verslag FOTO'S FOTOSERVICE

Zalig weertje en sfeertje op Elfstedenronde Cyclo

De Elfstedenronde Cyclo, onderdeel van de Etixx Classics Tour, bleek zaterdag de ideale start van de opkomende hittegolf.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van deze tocht! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hieronder kan je na de tocht je persoonlijke foto's opzoeken!

Zoek je foto op

Feel Like a Pro

De Euro Shop Elfstedenronde werd in 2017 door de stad Brugge en Golazo na lange afwezigheid terug op de kalender gezet. Deze legendarische ééndagskoers maakt deel uit van de UCI Europe Tour, categorie 1.1.

De eerste Elfstedenronde werd in 1943 gereden en deze koers groeide in de jaren '50 en '60 uit tot een begrip in West-Vlaanderen en ver daarbuiten met mooie winnaars zoals Rik Van Steenbergen, Rik Van Looy, Freddy Maertens en Bruggeling Guido Reybrouck. In 1989 verdween de koers evenwel voor lange tijd van de kalender.

In 2018 mocht Adam Blythe in het shirt van Aqua Blue Sport de bloemen in ontvangst nemen van deze 37ste editie. Blythe kwam aanzetten in de finale en werd in de spurt niet meer gepasseerd, waarmee hij de eerste Britse winnaar in de geschiedenis van de Elfstedenronde werd.

Etixx Fuels

PARCOURS

Een dag voor de profs de tocht over de West-Vlaamse wegen afwerken, kan jij het parcours alvast eens verkennen. Je hebt hiervoor keuze uit 3 afstanden; 66 km, 99 km of 145 km. Ook aan de families is gedacht met een toertocht van 35 km. Als start- en aankomstplaats hebben we dit jaar gekozen voor een gloednieuwe locatie aan de VIVES-hogeschool in Brugge.

Wanneer je kiest voor de langere afstanden van 145 km of 99 km dien je eerst enkele heuvels te overwinnen (300 hoogtemeters). Bij de 145 km mag je er tevens wat kasseikilometers bijtellen met onder andere de Oosternieuwweg Noord in Zuienkerke of de Brieversweg in Male.

Die laatste, de Brieversweg, is trouwens als enige kasseistrook ook mee opgenomen in het kleinere parcours van 66 km. Deze tocht slingert vooral rondom het prachtige en vlakkere Brugge.

De kleinste tocht van 35 km is op maat voor families gemaakt. Een vlak parcours zonder kasseistroken door het mooie Brugse Ommeland.

Ondek hieronder alvast enkele van de kasseistroken die op jou liggen te wachten:

Ontdek hier het parcours!

HOOGTEPUNTEN

 

Parcours landschap

1 Glooiend landschap en historische dorpjes

Geniet onderweg van het glooiende polderlandschap met de eindeloze kronkelende landwegen. Je passeert niet alleen de molens maar ook enkele charmante en historische dorpjes zoals Damme, Houtave, Meetkerke, Stalhille, Bekegem, ..

Parcours Oosternieuwweg Noord

2 Oosternieuwweg Noord, Zuienkerke (parcours 145 km)

Met meer dan 70 km in de benen kom je aan de meest uitdagende kasseistrook: de Oosternnieuwweg Noord. Met zijn lengte van 2300 m is deze kasseistrook de langste en ook zwaarste van het parcours. Ook de wind kan hier zijn tol eisen vermits deze strook in een open vlakte ligt.

Parcours Brieversweg

3 Brieversweg, Male (parcours 145 km, 66 km)

Om de echte kasseivreters nog eens te belonen volgt er aan het einde van het parcours de Brieversweg. Een laatste hobbelige passage van maar liefst 1800 m die voor de schifting onder wielervrienden kan zorgen. Van hieruit is het nog 11 km tot de finish!

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

We begeleiden je graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor de klassieker Elfstedenronde Cyclo, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

145 km

Hieronder alvast een algemeen voedingsschema.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton