X

Euro Shop Elfstedenronde Cyclo

05.06.2021

FOTO'S

Euro Shop Elfstedenronde Cyclo

In Brugge staat er, na een jaar afwezigheid, binnenkort weer een weekend vol fietsplezier op de planning! Op zaterdag 5 juni 2021 kan jij als eerste het parcours van de Euro Shop Elfstendenronde verkennen, met de Euro Shop Elfstedenronde Cyclo. Je trotseert er als volleerd Flandrien de iets minder bekende, maar daarom niet minder uitdagende, West-Vlaamse kasseien van deze typische Vlaamse koers!

Vanuit Brugge zullen tijdens deze editie 3 verschillende parcours voor jou klaarstaan: 66 km, 95 km of 143 km. Wie voor de kortere afstand kiest, kan vooral de prachtige streek rondom Brugge verkennen. De 2 grotere afstanden rijden richting Ichtegem waar ze in de eerste 40 km getrakteerd worden op een meer heuvelachtig parcours met vervolgens enkele pittige kasseistroken. Bovendien kan je tijdens het fietsen genieten van de pittoreske dorpjes en idyllische landwegen die deze streek te bieden heeft. Kortom, een unieke West-Vlaamse toertocht met een typisch Brugs karakter!

Om afstand tussen deelnemers te garanderen werken we met tijdslots waarbinnen deelnemers vrij kunnen starten. Op die manier spreiden we deelnemers optimaal en kan de Elfstedenronde Cyclo op een veilige manier plaatsvinden. Bovendien werken we voor deze editie met een beperkt aantal inschrijvingen. Zoals steeds zijn er parcours op ieders maat. Je kan bij je inschrijving kiezen uit 3 afstanden. Kan de Flandrien in jou niet wachten? Wil je eindelijk nog eens deelnemen aan een echte toertocht? Schrijf je dan nu in, want de plaatsen zijn beperkt!

PARCOURS PRAKTISCHE INFO

Feel Like a Pro

De Euro Shop Elfstedenronde werd in 2017 na lange afwezigheid terug op de kalender gezet. Deze legendarische ééndagskoers maakt deel uit van de UCI Europe Tour, categorie 1.1.

De eerste Elfstedenronde werd in 1943 gereden en deze koers groeide in de jaren ’50 en ’60 uit tot een begrip in West-Vlaanderen en ver daarbuiten met mooie winnaars zoals Rik Van Steenbergen, Rik Van Looy, Freddy Maertens en Bruggeling Guido Reybrouck. In 1989 verdween de koers evenwel voor lange tijd van de kalender.

In 2019, de laatste editie van de wedstrijd, mocht Tim Merlier de bloemen in ontvangst nemen van deze 38ste editie. Merlier kwam aanzetten in de finale en werd in de spurt niet meer gepasseerd, Fabio Jakobsen en Jasper Philipsen vervolledigden het podium.

PARCOURS

Een dag voor de profs de tocht over de West-Vlaamse wegen afwerken, kan jij het parcours alvast eens verkennen. Je hebt hiervoor keuze uit 3 afstanden; 66 km, 95 km of 143 km. Als start- en aankomstplaats hebben we ook dit jaar gekozen voor de VIVES-hogeschool in Brugge.

Wanneer je kiest voor de langere afstanden van 143 km of 95 km dien je eerst enkele heuvels te overwinnen. Bij de 143 km mag je er tevens wat kasseikilometers bijtellen met onder andere de Oosternieuwweg Noord in Zuienkerke en de Brieversweg in Male.

Die laatste, de Brieversweg, is trouwens als enige kasseistrook ook mee opgenomen in het kleinere parcours van 66 km. Deze tocht slingert vooral rondom het prachtige en vlakkere Brugge.

Ondek hieronder alvast enkele van de kasseistroken die op jou liggen te wachten:

Ontdek hier het parcours!

HOOGTEPUNTEN

 

Parcours landschap

1 Glooiend landschap en historische dorpjes

Geniet onderweg van het glooiende polderlandschap met de eindeloze kronkelende landwegen. Je passeert niet alleen de molens maar ook enkele charmante en historische dorpjes zoals Damme, Houtave, Meetkerke, Stalhille, Bekegem, ..

Parcours Oosternieuwweg Noord

2 Oosternieuwweg Noord, Zuienkerke (parcours 143 km)

Met meer dan 70 km in de benen kom je aan de meest uitdagende kasseistrook: de Oosternnieuwweg Noord. Met zijn lengte van 2300 m is deze kasseistrook de langste en ook zwaarste van het parcours. Ook de wind kan hier zijn tol eisen vermits deze strook in een open vlakte ligt.

Parcours Brieversweg

3 Brieversweg, Male (parcours 143 km, 66 km)

Om de echte kasseivreters nog eens te belonen volgt er aan het einde van het parcours de Brieversweg. Een laatste hobbelige passage van maar liefst 1800 m die voor de schifting onder wielervrienden kan zorgen. Van hieruit is het nog 11 km tot de finish!

PRAKTISCH

Hoe werkt het en hoe ziet mijn fietstocht eruit?

Deze editie van de Elfstedenronde Cyclo verloopt uiteraard op een veilige manier volgens de geldende, sanitaire regels. Zo starten alle deelnemers in tijdslots waarbinnen ze vrij kunnen starten. Zo garanderen we voldoende afstand tussen deelnemers. Tijdens je online inschrijving kan je het gewenste tijdslot aanduiden.

Om tijdens je toertocht op krachten te komen krijg je van ons een uitgebreid bevoorradingspakket bij de start. Onderweg zullen wij geen bevoorradingsposten inrichten.

Schrijf je je in vóór maandag 24 mei, dan krijg je je kaderplaatje en parcourssticker per post thuis toegestuurd. We raden dit ten stelligste aan om een vlotte start van je fietstocht te garanderen. Schrijf je je in vanaf maandag 24 mei, dan krijg je een e-ticket via e-mail waarmee je jouw kaderplaatje, rugnummer en parcourssticker kan ophalen aan de start.

DEELNAMEPAKKET

 • Bevoorradingspakket aan de start met o.a. Etixx sportdrank, sportbars, sport gels en wafels/koeken,...
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand
 • Pechverhelping
 • Wegwijzer / bepijld parcours
 • Parcourssticker met hellingen en bezienswaardigheden onderweg
 • Kaderplaatje
 • Eindelijk nog eens het echte toertocht-gevoel!

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Inschrijven

Locatie & parking

VIVES Hogeschool
Xaverianenstraat 10
8200 Brugge

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren en geraak je vlot bij de start.

Technische service

Zowel bij de start als op het parcours helpen onze mecaniciens je graag verder in geval van pech.

Overnachting

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vind je via volgende toeristische diensten:

Respecteer de wegcode en fiets proper!

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gesanctioneerd worden.

We vragen nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven en geen afval achter te laten.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

FAQ

Als organisatie hebben we een nieuw format uitgewerkt om de veiligheid en het comfort van onze deelnemers te maximaliseren. Heel wat van deze maatregelen worden uitvoerig beschreven in deze FAQ.

 • Je fietstocht verloopt op een veilige manier.
 • Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 • Gelimiteerde tijdslots per dag voor een optimale spreiding van deelnemers.
 • Vrije start in het door jou gekozen tijdslot.
 • Je volgt de pijlen of rijdt op basis van de gpx.
 • Hou je aan de social distance regels en fiets maximaal met 9 anderen.

Er is geen tijdslimiet. Iedereen fietst op zijn eigen tempo. Houd er wel rekening mee dat de finish sluit om 17u30. Kies een tijdslot in functie van je tempo en gekozen afstand zodat je voldoende tijd hebt om te finishen!

Omwille van de maatregelen i.v.m. Covid-19 is het NIET mogelijk ter plaatse nog in te schrijven.

Om de regels rond social distancing en de veiligheid van alle deelnemers te kunnen garanderen is het uitermate belangrijk om je te houden aan het door jou gekozen tijdslot. Binnen jouw tijdslot kan je vrij starten.

Voor de start krijgt iedere deelnemer een uitgebreid bevoorradingspakket voor onderweg.

Als organisatie bieden we onderweg geen bevoorradingen aan, omwille van de huidige maatregelen i.v.m. Covid-19.

Het dragen van een mondmasker wordt sterk geadviseerd voor en na je fietstocht. Tijdens het fietsen zelf is een mondmasker niet verplicht.

Dit is niet mogelijk omdat we concentratie van deelnemers op 1 locatie moeten vermijden. Er is voldoende parking vlakbij start & finish. We raden je aan om je spullen in de wagen te laten tijdens het fietsen.

We willen onze deelnemers met aandrang vragen om de corona regels op de voet te volgen!

Er zullen uitzonderlijk geen kleedkamers/douches ter beschikking zijn.

In het kader van de geldende coronamaatregelen beperken we de contacten maximaal. Om die reden zit je kaderplaatje mee inbegrepen in de inschrijvingsprijs en wordt er geen aparte waarborg gevraagd voor het kaderplaatje. Daardoor zal er ter plaatse geen waarborgterruggavestand worden ingericht.

Als de Elfstedenronde Cyclo niet kan doorgaan, zal je inschrijving automatisch overgedragen worden naar de volgende editie.

Je kan je met je bevestigingsmail aan de helpdesk op de startsite in Brugge aanmelden. We helpen je ter plaatse verder.

Je kan je met je bevestigingsmail en/of betaalbewijs aan onze helpdesk op de startsite in Brugge aanmelden. We helpen je ter plaatse verder.

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

We begeleiden je graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor de klassieker Elfstedenronde Cyclo, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

Hieronder alvast een algemeen voedingsschema.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton