X

Euro Shop Elfstedenronde Cyclo

22.06.2019

INFO INSCHRIJVEN

Euro Shop Elfstedenronde Cyclo

Brugge maakt er dit jaar opnieuw een heus wielerfeest van met een weekend vol fietsplezier! Op zaterdag 22 juni 2019, één dag voor de profwedstrijd, kan jij het goede voorbeeld geven op deze toertocht vol idyllische landwegen door het prachtige Brugse Ommeland.

Vanuit Brugge zullen tijdens deze editie 3 verschillende parcours voor jou klaarstaan: 64 km, 97 km of 141 km. Wie voor de kortere afstand kiest, kan vooral de prachtige streek rondom Brugge verkennen. De 2 grotere afstanden rijden richting Ichtegem waar ze in de eerste 40 km getrakteerd worden op een meer heuvelachtig parcours met vervolgens enkele pittige kasseistroken. Bovendien kan je tijdens het fietsen genieten van de pittoreske dorpjes en idyllische landwegen die deze streek te bieden heeft. Kortom, een unieke West-Vlaamse toertocht met een typisch Brugs karakter!

Ook als familie kan je je uitleven op het 4de parcours van 33 km door het prachtige Brugse Ommeland.

Kan jij net zoals Wout Van Aert (2017) of Adam Blythe (2018) de spurt om de elf steden winnen? Kan de Flandrien in jou niet wachten? Schrijf je dan nu in!

PARCOURS PRAKTISCHE INFO

Feel Like a Pro

De Euro Shop Elfstedenronde werd in 2017 door de stad Brugge en Golazo na lange afwezigheid terug op de kalender gezet. Deze legendarische ééndagskoers maakt deel uit van de UCI Europe Tour, categorie 1.1.

De eerste Elfstedenronde werd in 1943 gereden en deze koers groeide in de jaren '50 en '60 uit tot een begrip in West-Vlaanderen en ver daarbuiten met mooie winnaars zoals Rik Van Steenbergen, Rik Van Looy, Freddy Maertens en Bruggeling Guido Reybrouck. In 1989 verdween de koers evenwel voor lange tijd van de kalender.

In 2018 mocht Adam Blythe in het shirt van Aqua Blue Sport de bloemen in ontvangst nemen van deze 37ste editie. Blythe kwam aanzetten in de finale en werd in de spurt niet meer gepasseerd, waarmee hij de eerste Britse winnaar in de geschiedenis van de Elfstedenronde werd.

Etixx Fuels

PARCOURS

Een dag voor de profs de tocht over de West-Vlaamse wegen afwerken, kan jij het parcours alvast eens verkennen. Je hebt hiervoor keuze uit 3 afstanden; 64 km, 97 km of 141 km. Ook aan de families is gedacht met een toertocht van 33 km. Als start- en aankomstplaats hebben we dit jaar gekozen voor een gloednieuwe locatie aan de VIVES-hogeschool in Brugge.

Wanneer je kiest voor de langere afstanden van 141 km of 97 km dien je eerst enkele heuvels te overwinnen (300 hoogtemeters) om dan net zoals de profs over de uitdagende kasseistrook van de Lookhuisstraat in Ichtegem te dokkeren. Bij de 141 km mag je er tevens wat kasseikilometers bijtellen met onder andere de Oosternieuwweg Noord in Zuienkerke of de Brieversweg in Male.

Die laatste, de Brieversweg, is trouwens als enige kasseistrook ook mee opgenomen in het kleinere parcours van 64 km. Deze tocht slingert vooral rondom het prachtige en vlakkere Brugge.

De kleinste tocht van 33 km is op maat voor families gemaakt. Een vlak parcours zonder kasseistroken door het mooie Brugse Ommeland.

Ondek hieronder alvast enkele van de kasseistroken die op jou liggen te wachten:

HOOGTEPUNTEN

 

Parcours Lookhuisstraat

1 Lookhuisstraat, Ichtegem (parcours 141 km, 97 km)

Na 33 km komt de Lookhuisstraat op het pad van de deelnemers. Een stevige kasseistrook van 1100 m die ongetwijfeld voor een eerste test kan zorgen bij zowel de wielerliefhebbers als bij de profs daags nadien.

Parcours Oosternieuwweg Noord

2 Oosternieuwweg Noord, Zuienkerke (parcours 141 km)

Met meer dan 70 km in de benen kom je aan de meest uitdagende kasseistrook: de Oosternnieuwweg Noord. Met zijn lengte van 2300 m is deze kasseistrook de langste en ook zwaarste van het parcours. Ook de wind kan hier zijn tol eisen vermits deze strook in een open vlakte ligt.

Parcours Brieversweg

3 Brieversweg, Male (parcours 141 km, 64 km)

Om de echte kasseivreters nog eens te belonen volgt er aan het einde van het parcours de Brieversweg. Een laatste hobbelige passage van maar liefst 1800 m die voor de schifting onder wielervrienden kan zorgen. Van hieruit is het nog 11 km tot de finish!

PRAKTISCH

DEELNAMEPAKKET

 • Een verzekering (let op, geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Technische bijstand
 • Kleedkamers en douches
 • Parcourssticker met hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start
 • Massage bij de finish

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

AFHALEN DEELNAMEPAKKET

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje.

De inschrijvingsstand in Brugge is geopend op zaterdag 22 juni:

 • 141 km: 07u30 - 10u00
 • 97 km: 07u30 - 10u00
 • 64 km: 07u30 - 11u00
 • 33 km : 07u30 - 11u00

Inschrijven

START- & FINISHLOCATIE - VERTREKUREN

VIVES Hogeschool
Xaverianenstraat 10
8200 Brugge

 • 141 km: 07u30 - 10u00
 • 97 km: 07u30 - 10u00
 • 64 km: 07u30 - 11u00
 • 33 km : 07u30 - 11u00

De laatste bevoorrading sluit om 15u30. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Brugge sluit officieel om 17u00.

AANTAL BEVOORRADINGEN

 • 141 km: 3 bevoorradingen
 • 97 km: 2 bevoorradingen
 • 64 km: 1 bevoorrading
 • 33 km: Geen bevoorrading

OVERNACHTING

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vind je via volgende toeristische diensten:

INSCHRIJVEN

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Euro Shop Elfstedenronde Cyclo.

Tarieven (*) 33km 64km 97km 141km
De Ontsnapping (tot en met 10/06)** 5 € 12 € 14 € 14 €
Het Peloton (na 10/06) 8 € 15 € 17 € 17 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in tot en met 10/06, zo bevind je je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Heb je de juiste ontsnapping gemist en schrijf je pas in na 10/06? Geen zorgen, ook het Peloton zal zich laten gelden om van de Elfstedenronde Cyclo een topeditie te maken.

Bekijk hier het deelnamepakket

*Opgelet: bij je inschrijving wordt er € 5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

** Leden van Cycling Vlaanderen en het Peloton Cycling Team genieten nog van het voordeeltarief van 'De ontsnapping', zowel bij voorinschrijving, als op de dag zelf.

GROEPSINSCHRIJVING

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

GEZONDHEID

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes


Ik doe mee

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de .

Algemene voorwaarden

U schrijft zich in voor deelname aan een evenement van We Ride NV, met maatschappelijke zetel te Ottergemsesteenweg-Zuid 808, 9000 Gent, Register rechtspersonen Gent afdeling Gent BTW BE0687.797.702 (hierna "Peloton") Voor al uw vragen is PELOTON uw aanspreekpunt. PELOTON is te bereiken elke werkdag tussen 9u en 17u. Telefoon: 011/45.99.27 - E-mail: info@peloton.be

 1. Artikel 1. Inschrijving
  De Deelnemer verklaart hierbij op het moment van inschrijving min. 18 jaar te zijn of de toestemming van zijn wettelijke voogd te hebben om zich in te schrijven voor het evenement.
  De inschrijving is slechts geldig indien het inschrijvingsformulier volledig en naar waarheid is ingevuld, het inschrijvingsgeld en betaling voor extra's volledig is voldaan en deze algemene voorwaarden zijn aanvaard.
 2. Artikel 2. Herroepingsrecht
  De inschrijving valt onder de diensten bedoeld in Art. VI, 53, 12° WER waarvoor het herroepingsrecht is uitgesloten.
  In geval van niet-deelname, ongeacht om welke reden, kan er geen aanspraak gemaakt worden op de terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's.
 3. Artikel 3. Annulering van het evenement
  Indien het evenement op grond van uitzonderlijke omstandigheden niet kan doorgaan, zal PELOTON voor zover mogelijk de deelnemers een gelijkwaardig alternatief bieden in de vorm van de mogelijkheid zichzelf gratis in te schrijven voor een nieuwe/de volgende editie van hetzelfde evenement, of een ander evenement van PELOTON. PELOTON zal per evenement beslissen welke van deze alternatieven op het evenement van toepassing zijn.
  PELOTON kan in geen geval verplicht worden tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's (zoals o.a. merchandising, T-shirts, trainingsschema, goede doel, ...)
 4. Artikel 4. Deelname
  Deelnemers jonger dan 16 jaar moeten steeds vergezeld zijn van een persoon ouder dan 18 jaar.
  Tijdens de deelname moet het bewijs van inschrijving (borstnummer, stuurnummer, polsbandje, ů ) steeds zichtbaar zijn.
  De deelnemer zal steeds respect hebben voor het milieu. De deelnemer waakt over zijn eigen veiligheid en die van de andere deelnemers. Deelnemers dienen de instructies van de organisatie, medische teams en politie te volgen.
  Op fietsevenementen zal de deelnemer steeds een valhelm dragen. De wegcode dient gerespecteerd te worden.
  De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers die de bepalingen uit deze algemene voorwaarden niet respecteren of een gevaar vormen voor zichzelf of voor derden uit te sluiten van deelname.
 5. Artikel 5. Prijzen
  De vermelde prijzen zijn steeds in euro uitgedrukt en inclusief btw, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
 6. Artikel 6. Betaling
  De deelnemer dient steeds vooraf, bij inschrijving, het volledige bedrag van de inschrijving (inschrijfgeld en extra's) te betalen en dit via het voorziene online betalingssysteem.
  PELOTON meent alle mogelijke en relevante voorzorgen te hebben genomen en handelt zodoende als een normale en zorgvuldige online-verkoper. Eventuele diefstal kan dan ook niet tegen haar worden ingeroepen.
 7. Artikel 7. Wijziging van de inschrijving
  Deelnemers die hun inschrijving voor een evenement willen doorgeven aan een ander persoon kunnen dit op de dag van het evenement ter plaatse. Ze betalen hiervoor de administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd.
  Deelnemers die van afstand willen wisselen, kunnen dit ter plaatse, op de dag van het evenement. Ze betalen hiervoor een administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd. Indien voor de nieuw gekozen afstand een meerprijs geldt, zal ook die worden aangerekend.
 8. Artikel 8 Gezond & veilig sporten
  Deelnemen vereist een goede gezondheid. De deelnemer verklaart te voldoen aan deze voorwaarde. De organisatie beveelt voor deelname een preventief sportmedisch onderzoek aan bij een erkend sportarts.
 9. Artikel 9. Persoonsgegevens en intellectuele eigendomsrechten
  Alle informatie van de deelnemers is bestemd voor PELOTON. PELOTON en haar partners zullen deze gegevens gebruiken voor de deelname van het Event alsook voor marketing en communicatiedoeleinden. De Algemene Verordening Gegevensverwerking 2016/679 van 27 april 2016 i.v.m. de bescherming van de persoonlijke levenssfeer t.o.v. gegevensverwerking, voorziet het toegangsrecht tot de gegevens en het verbeteren ervan. De deelnemer kan te allen tijde vragen om verbetering van zijn persoonsgegevens, via de contactgegevens opgenomen in deze algemene voorwaarden.
  Door uw deelname aan het event verklaart u zich akkoord met een eventueel gebruik van uw gegevens, foto of portretrecht in druk, film, video e.a. voor promotionele doeleinden van PELOTON en haar events, zonder hiervoor een vergoeding te claimen.
  De deelnemer verklaart zich bekend met het feit dat er gebruik kan worden gemaakt van technieken die het mogelijk maken om op ieder gewenst moment zijn/haar precieze locatie te achterhalen door het opvangen van signalen van de chip, opgenomen in het bewijs van deelname dat de deelnemer draagt. De deelnemer verleent de toestemming aan PELOTON om deze informatie openbaar te maken, zodat deze door iedereen kan worden gezien.
  De deelnemer verleent toestemming aan PELOTON zijn locatie realtime te volgen (live tracking) op een wijze als hiervoor omschreven, om deze gegevens op te nemen in een bestand, te verstrekken aan derden en te publiceren via internet, via social media en via mobiele applicaties.
 10. Artikel 10. Opmerkingen/klachten
  Opmerkingen dienen ingediend te worden via één van in de aanhef vermelde kanalen. PELOTON zal steeds in alle redelijkheid proberen om elke opmerking te behandelen en dit binnen de 10 dagen na ontvangst via één van bovenvermelde kanalen. Indien dit niet lukt, zal dit eveneens aan de deelnemer worden gemeld en een alternatief tijdsverloop worden voorgesteld.
 11. Artikel 11. Geldigheid clausules
  Indien één of enkele artikels van deze voorwaarden nietig of onwettig zouden zijn, om welke reden dan ook, doet dit geen afbreuk aan de geldigheid van de andere onderdelen van de voorwaarden.

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

We begeleiden je graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor de klassieker Elfstedenronde Cyclo, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

141 KM

Hieronder alvast een algemeen voedingsschema.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer ge├»nteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of idee├źn. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
Belgi├ź
Peloton